Shutter Island – Chiar Merită Văzut?

Shutter-Island

Filmul Shutter Island     are o actiune mai complicata plasata in anul 1954. Aici seriful Teddy Daniels este desemnat sa investigheze disparitia unui anume pacient din spitalul Ashecliffe.

Acest spital se afla pe o insula numita Shutter Island iar Teddy a facut chiar unele eforturi pentru a fi trimis aici, din cauza unor motive personale, insa chiar si inainte sa ajunga se intreba daca nu cumva a fost trimis acolo in urma unui complot al doctorilor din acel spital al caror tratamente radicale ar putea fi considerate ilegale, sinistre.

Investigatiile lui Teddy scot la iveala o pista promitatoare, dar spitalul refuza sa-i acorde accesul la datele despre care el crede ca ar fi cheia acestui caz.

Ca Teddy si Chuck a reveni la zona spital principale, ele sunt separate. Teddy descoperă un ex-psihiatru care este real, ascunde Rachel Solando în peşteri mare. Ea explică faptul că el nu are prieteni de pe insulă şi este el însuşi un prizonier.

Ea avertizează el să fie atent ca alimente, medicamente, ţigări chiar el a luat au fost împletite cu medicamente psihotrope pentru controlul mintii. La intoarcerea la spital Teddy nu poate găsi Chuck şi este spus că nu a avut nici partenere.

Deznodământul filmului

El scapă şi face drumul până la farul de salvare în cazul în care el crede ca Chuck avea loc intervenţii chirurgicale. El a ajunge la partea de sus a farului şi găseşte numai Dr. Cawley aşezat la un birou, nici interventii chirurgicale sau lobotomii. spune Cawley Teddy că el este Andrew Laeddis (o anagrama a lui Edward Daniels) şi că a ucis soţia lui de acum doi ani, dupa ce a ucis cei trei copii. Omul crede el că este Chuck este psihiatrul său, Dr Sheehan

. El refuză să creadă acest lucru şi să ia măsuri extreme pentru ao respinge; hapsân ceea ce crede el că este arma sa şi încearcă să tragă Chuck / Sheehan şi Dr. Cawley. El a spus că dr. Cawley şi “Chuck” au conceput acest tratament să îi permită să trăiască fantezia elabora, în scopul de a se confrunte cu adevărul, sau, altfel supuse unui tratament pentru lobotomie radicale.

Teddy / Andrew în cele din urmă îşi dă seama că si-a ucis soţia în loc de ei mor într-un incendiu şi serviciul său, ca mareşalul Statelor Unite a fost mult timp în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.