Maine de Guillaume Musso – Editura ALLFA

Maine-de-Guillaume-Musso
  • TITLU CARTE: Demain
  • ANUL APARIȚIEI: 2015
  • EDITURA: ALLFA
  • NUMĂR PAGINI: 448

DESPRE AUTOR:

Guillaume Musso (42 de ani) este unul dintre cei mai populari scriitori  francezi contemporani, cărțile sale au fost traduse în peste treizeci de țări și s-au vândut în peste cinci milioane de exemplare.

DESPRE  CARTE:

Matthew Saphiro este profesor de filozofie la Universitatea Cambridge și cu aproape un an în urmă și-a pierdut soția într-un accident de mașină. Tată și soț iubitor, pentru el, moartea soției a fost un adevărat șoc, peste care nu a putut să treacă.

Emma Lovenstein este somelier șef la un restaurant din New York, are 32 de ani, și își dorește cu disperare un soț, o familie. Depresivă, și cu tendințe sinucigașe, Emma este în căutarea iubirii, singurul lucru care i-ar putea echilibra viața.

Până aici, poate nimic interesant, așa am simțit eu când am început să citesc cartea, dar totul se schimbă când Matthew cumpără un laptop aflat la o vânzare în curtea unui bărbat.

În laptop găsește o serie de fotografii cu o femeie pe nume Emma căreia se hotărăște să îi scrie pe email pentru a-i returna pozele. Emma susține că laptopul ei e la ea, dar de la email la email, cei doi își dau seama că au mai multe în comun decât ar fi crezut.

Se hotărâsc să se întâlnească la un restaurant italienesc din Manhattan, dar deși ei se duc acolo la aceeași oră, în acceași zi, nu se vor întâlni niciodată. Încearcă să își trimită mesaje pe telefon, dar se pare că laptopul este singurul mijloc de comunicare dintre ei.

Totul se complică când își dau seama de la datele din laptop că Emma trăiește în anul 2010, iar Matthew în anul 2011.

Pare absurd, dar se pare că este adevărat mai ales când Matthew îi spune Emmei că la un cazinou, s-au câștigat 5 milioane de dolari de către o bătrânică, iar Emma se duce acolo pentru a testa cele spuse de el și culmea câștigă cele 5 milioane, reușind în același timp să rescrie viitorul.

Ciudat este că în viitorul lui Matthew, Emma este moartă, acesta fiind motivul pentru care fratele ei îi vânduse laptopul la o vânzare în curte.

Astfel, Matthew realizează că Emma ar putea să îi salveze soția. Emma, mânata de curiozitate vine în Boston în anul 2010, când soția lui Matthew, Kate trăia, pentru a afla mai multe detalii despre viața lor. Cu fiecare pagină, misterul se adâncește, dar Emma este hotărâtă să afle adevărul despre soția lui Matthew.

Emma începe o adevărată investigație despre viața lui Matthew și a lui Kate, și descoperă adevăruri pe care Matthew nu le știa despre soția sa. Cei doi nu mai pot ține legătura pentru că laptopul s-a stricat, așa că Emma trebuie să își urmeze instinctele și să îl ajute pe Matthew.

Nimic nu este ceea ce pare, iar Emma din viitor, reușeste să rescrie viitorul lui Matthew, dar și al ei. Cum este posibil așa ceva? Cum este posibil ca cei doi să trăiască în lumi paralele? Oare Emma și Matthew reușesc să se întâlnească vreodată? Reușeste Emma să împiedice moartea lui Kate?

Existența universurilor paralele nu este un subiect nou, dar autorul reușeste să te captiveze, și să te poarte pe ițele unei povești de dragoste care capată valențe de thriller psihologic.

Subiectul cărții te pune pe gânduri, îți ridică multe semne de întrebăre, îți surescită imaginația, și asta mi se pare fascinant la o carte.

Pe mine chiar m-a pus pe gânduri, pentru că este prima carte pe care o citesc cu un subiect atât de complex ca existența universurilor paralele. Mi-a plăcut la nebunie cartea, prin prisma subiectului, dar și al personajelor și a poveștii lor de dragoste complicate.

Aș adăuga eu că și noi trăim astăzi universuri paralele prinși în propriile probleme și gânduri, zilnic trecem pe lângă oameni despre care nu știm nimic, până când inevitabilul se produce și reușim să spargem barierele timpului și spațiului care ne despart.

Mâine de Guillaume Musso este o carte, pe care sincer, nu am putut să o las din mâna, am citit ultimele 300 de pagini pe nerăsuflate, pentru că vroiam să știu cum se termină. M-am îndrăgostit de stilul acestui autor, și deabea aștept să citesc și alte cărți scrise de el.

Nu vă spun cum se termină, vă invit să citiți cartea, este absolut genială. O găsiți pe site-ul editurii All la un preț de 37.42lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.