Probleme pe care fiecare alergator nou le intelege

De la muschii durerosi pana la plictiseala, nu esti tu singur cu problemele de alergat.

Incetineste putin: Cercetarile arata ca incorporarea unei pauze de mers pe jos in cadrul unei ture de alergat poate sa te ajute sa mentii ritmul general.

Nu am fost niciodata unul dintre acei oameni. Stii tipul acela de oameni, cei care se trezesc de dimineata sau se pregatesc in timpul serii pentru “a iesi la alergat”.

Mereu am fost invidios pe colegii mei de camera, care pot iesi cu usurinta la alergat si sa isi continue ziua de parca ar fi facut ceva simplu si banal, de parca tocmai ar fi scos gunoiul afara. [rin urmare, mi-am promis sa acord alergatului o a doua sansa. Pana la urma, s-a dovedit ca exercitiile te pot face sa fii mai fericit, sa iti reduca riscul de a dezvolta diferite boli si chiar de a creste longevitatea.

In timp ce plimbarile lungi o sa fie mereu pe viteza mea, totusi am descoperit ca imi placea sa alerg mai mult ca inainte. Totusi, acest lucru vine insotit de cateva neajunsuri. Mai jos sunt prezentate cateva lucruri cu care toti alergatorii se confrunta.

Gafai inca din primele minute

Probabil unul dintre cele mai descurajante elemente atunci cand incepi o rutina de alergat este faptul ca realizezi ca nu esti chiar asa de in forma pe cat credeai tu ca esti. Eu imi dau seama in mod continuu ca merg mai mult pe jos sau fac jogging decat alerg. Dar doar pentru ca ai nevoie de acele pauze intermitente nu inseanma ca nu esti alergator. De fapt, cercetarile arata ca intervalurile de ,ers in timpul antrenamentelor tale te pot ajuta sa iti mentii ritmul general.

Doua cuvinte: muschi durerosi

Durerea de a doua zi este un lucru foarte real. Daca ai parte de dureri musculare, poti incerca diferite remedii pentru a scapa de ele. Trebuie doar sa te asiguri ca iti verifici corpul ipe masura ce iti stabilesti o anumita rutina. Putina durere este in regula, dar daca durerea este foarte intensa, ai putea sa fi suferit o rana din cauza alergatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.