Gllutenul provoaca luare in greutate ?

Schenker este de acord si sugereaza faptul ca optiunile limitate ale unei diete fara gluten ar putea sa fie folosite ca o scuza pentru a nu manca anumite alimente ce contin calorii. “Multi oameni considera ca glutenul determina luare in greutate”, spune ea. “Dar acest lucru pur si simplu nu e adevarat. Totusi, renuntarea la gluten iti limiteaza optiunile torturile, prajiturile, painea si pastele contin gluten in mod normal si, prin urmare, eliminarea lor din dieta ta poate reduce aportul de calorii, ceea ce are drept rezultat o pierdere in greutate.”

In timp ce consumul unor alimente mai naturale lipsite de gluten pot sa iti reduca aportul total de calorii, schimbarea pur si simplu a prajiturii tale preferate pentru una fara gluten nu o sa te ajute sa pierzi in greutate.

In unele cazuri, etichetarea unor alimente ca fiind ”fara gluten” ar putea chiar sa para o tactica de marketing, pentru a le face sa para o alegere mai sanatoasa. “Termenul ‘fara gluten’ cu siguranta are un anumit efect, spune Bente. “Oamenii presupun ca un produs e mai sanatos doar pentru ca e lipsit de gluten. Acest lucru nu e deloc corect. Unele alimente fara gluten contin mai multe calorii si mai mult zahar decat variantele ce contin gluten.

Daca scopul tau este sa elimini grasimea de pe corp, alegerea unor alimente mai sanatoase si naturale ca o parte a unei diete sanatoase ar putea fi o abordare mai usor de sustinut. Aici sunt 5 lucruri esentiale pentru a incepe.

Alimente naturale fara gluten

Avocado

Acest fruct cremos si sarac in carbohidrati este bogat in fibre, grasimi sanatoase si potasiu. Unele studii au aratat, de asemenea, ca consumarea unei mese care include aavocado te poate ajuta sa te simti mai plin, cu pana la 5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.