Milarepa – E.E. Schmitt. Autorul care spune totul în câteva zeci de pagini

interviu-autorul-Milarepa-E.E

Încep prin a spune că sunt îndrăgostită iremediabil de operele lui Schmitt. Am toate cărțile sale apărute până acum la noi. Sunt incredibile. Schmitt este genul acela de autor care spune totul în câteva zeci de pagini. Nu are nevoie de romane lungi pentru a ajunge la sufletul cititorului.

Așa a fost și cu povestea lui Milarepa. Înainte de a vă spune despre Milarepa, haideți să aflăm câte ceva despre unul dintre autorii mei preferați.

La o simplă căutare pe google descoperim că Eric E. Schmitt s-a născut pe data de 28 Martie 1960 și este de origine franceză. Pe lângă faptul că este scriitor, Schmitt este și producător de film; scenariile sale jucându-se în peste 50 de țări din lumea întreagă. Prima sa piesă a apărut în anul 1991 și poartă numele „ Le nuit de Valognes ”. Cartea  „ Milarepa ” a apărut în anul 1997.

„ Milarepa ” este despre trăirea mai multor vieți și încercarea de a te regăsi atunci când simți că te-ai pierdut pe undeva. Aceasta este ideea cu care Schmitt ne poartă pe piscurile Himalayei.

Simon avea 38 de ani în momentul în care a avut cel mai ciudat vis. Un vis care avea să-i schimbe viața, să-l facă să caute răspunsuri la întrebări pe nici măcar  nu și le pusese încă. Avea să afle de la femeia din colțul barului pe care îl frecventa că se numește Svastika.

Potrivit povestirilor acelei femei, Simon ( sau Svastika acum ) era un biet agricultor în Tibet. În urma unui mic accident în care și-a pierdut toată averea, acesta a fost găzduit de către vărul său.

Atunci l-a cunoscut pe Milarepa. Din cauza faptului că Milarepa și-a arătat mila și compasiunea față de familia lui Svastika, acesta avea să-l urască toată viața lui.

A muncit din greu pentru a pune bani deoparte dar, atunci când tatăl lui Milarepa a murit, Svastika și-a însușit toată averea acestuia, punând-ul pe Milarepa, pe mama și pe sora acestuia, să fie sclavi pe propriile pământuri. Dominat de ură, Milarepa învață tainele vrăjitoriei și caută să-și răzbune părinții, astfel că aruncă blesteme asupra unchiului său Svastika, omorându-i fiii.

Vrăjile sale au început să-l sece de puteri, astfel că, Milarepa a plecat în căutarea liniștii și a binelui. Se hotărî să mearga la marele Marpa Tălmăcitorul pentru a descoperi vrăjile care aduceau binele în ținutul său. Acolo este pus la probe grele și nimeni nu se poartă deloc prietenește cu el.

Marele Lama Marpa a avut grijă ca Milarepa să învețe lecțiile smereniei și autocontrolul pentru a-și putea stăpâni dorințele trupești. A fost nevoit să stea în peșteră câteva luni bune pentru a căpăta credința adevărată. A reușit să o aducă pe același drum și pe sora sa.

Dar ce anume s-a întâmplat când l-a întâlnit pe Svastika? Va reuși oare Simon să scape de cele nouă veacuri trăite anterior și să întoarcă la monotonia de zi cu zi? Puteți afla doar că citiți cartea!

O recomand cu dragă inimă căci este o lectură profundă!

„ Eu sunt mai fericit cum nu am mai fost niciodată. Am învățat să mă depărtez de mine însumi, să simt deșertăciunea lucrurilor ți să mă rog pentru soarta celorlalte făpturi. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.