Centurion – Chiar Merită Văzut?

Centurion

Centurion prezintă povestea anului 114 D.H. când o garnizoană romană este nevoită să îi mențintă sub control pe locuitorii Celții care se numeau Picți. Sub comanda regelui, Gorlocan, Picți erua niște luptători estraoridnari de gherilă care aveau ca scop elimniarea soldaților romani unul câte unul.

În timpul unui raid, centurion-ul Quintus Dias este singurul supravețuitor, dar care este luat prizonier. Între timp guvernatorul Britanie vrea să intre în favorurile administrației centrale pentru a-și asigura o poziție călduroasă la Roma.

Acesta trimite legiunea a 9a, în frunte cu generalul Titus Flavius Virilius, împreună cu iscoadă din neamul Picților pe nume Etain. În drumul spre nordul regiuni aceștia reușesc să îl salveze pe Quintus Dias. Între timp Etain îi trădează pe romani și aceștia cad pradă unei ambuscade unde întreagă legiune este anihilată.

Dias reușește să scape din această cursă și află că al său general este luat prizonier. Centurion-ul hotărește să pornească într-o operațiune de salvare, dar care din păcate este sortită eșecului. Totuși, Dias reușește să îl omoare pe băiatul regelui Gorlocan, iar Etain este trimisă să îl prină cu orice preț pe roman.

Cine va scăpa din această cursă împotriva morții veți putea afla numai urmărind fimul Centurion oferit de.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.