Anti coagulantele ar putea, de asemenea, sa protejeze creierele pacientilor cu fibrilatie atriala

Oamenii care sufera de fibrilatie atriala ar trebui sa inceapa sa ia medicamente anti coagulante cat de curand posibil dupa ce au primit un diagnostic

Anti coagulantele ar putea fi o datorie dubla pentru oamenii care sufera de fibrilatie atriala: Noile cercetari sugereaza ca aceste medicamente ar putea sa ajuta la prevenirea dementei, precum si a infarctului de miocard.

Pentru ca fibrilatia atriala poate sa mareasca riscul de a suferi un atac de cord, oamenii care sufera de aceasta afectiune primesc in mod obisnuit retete pentru medicamente anti coagulante, pentru a preveni formarea cheagurilor de sange care duc la aparitia infarctului de miocard.

Fibrilatia atriala poate sa mareasca, de asemenea, si riscul de a suferi de dementa. In timpul unui studiu, mai mult de 26000 de pacienti dintr-un total de 44000 care sufereau de fibrilatie atriala sufereau, de asemenea, si de dementa.

In momentul in care s-au alaturat acestui studiu, aproximativ jumatate dintre participanti luau medicamente anti coagulante pe cale orala, cum ar fi de exemplu warfarina, Eliquis (apixaban), Pradaxa (dabigatran), Savaysa (edobaxan), sau Xarelto (rivaroxaban).

Cercetatorii au descopeit faptul ca cei care luau medicamente anti coagulante aveau cu 29% mai putine sanse de a dezvolta dementa, comparativ cu cei care nu luau astfel de medicamente.

Atunci cand cercetatorii s-au concentrat si mai mult asupra oamenilor care luau aceste medicamente, ei au gasit o scadere si mai mare ( de aproximativ 48%) a riscului pentru dementa. De asemenea, ei au descoperit faptul ca, cu cat incepeau oamenii sa ia mai din timp medicamente anti coagulante dupa diagnosticarea cu fibrilatie atriala, cu atat scadea riscul lor de a dezvolta dementa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.