Cauzele aparitiei tusei cronice

In 90% din cazuri, cauzele ce duc la aparitia tusei cronice se incadreaza in una din aceste 3 categorii: picaturi postnazale, astmul sau refluxul acid. Printre cauzele mai putin obisnuite care duc la aparitia tusei cronice se numara infectiile, medicamentele si bolile de plamani.

In cazul unei femei in varsta de 75 de ani, prezentata intr-un articol din luna iunie 2013 in New York Times, cauza tusei cronice s-a dovedit a fi Sindromul Lady Windermere, o infectie a plamanilor ce e cauzata de o bacterie inrudita cu tuberculoza, numita Mycobacterium avium intracelular sau M.A.I. Aceasta boala afecteaza cel mai obisnuit femei in varsta care sunt slabe si, de atlfel, sanatoase.

Acesta era, totusi, un caz rar. Multi oameni care sufera de tuse cronica au factori cunoscuti de risc. S-ar putea parea ca ei tusesc fara nici un motiv, dar in interiorul plamanilor se intampla ceva.

“Oamenii care fumeaza, cei care sunt expusi fumului de tigara si care au de a face cu substante chimice ca parte a muncii lor, cum ar fi de exemplu vopsitorii si cei ce muncesc in constructii, sunt supusi riscului de a suferi de tuse cronica”, declara doctorul Rosen. Anumite afectiuni ale plamanilor, cum ar fi astmul, bronsita, infectii ale tractului respirator, fibroza cistica, bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) si cancerul de plamani se pot numara, de asemenea, printre cauzele ce determina aparitia tusei cronice.

Tusea cronica se poate manifesta in mod diferit, in functie de cauza. Unii oameni care sufera de bronhopneumopatie obstructiva cronica sau BPOC pot tusi odata la cateva minute in fiecare zi, in timp ce pacientii cu astm ar putea tusi numai in timpul noptii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.