Cum sa vorbesti cu mama ta despre menstruatie?

Nu este simplu sa fii adolescenta. Stiu cum e! Nu am uitat, sa stii! Toate acele transformari si modificari pe care nu le intelegeam. Si cum sa le inteleg, daca erau atat de noi si de „altfel”.

Tin minte ca in acea zi, ma durea burta intr-un anume mod. Nu mai simtisem asa ceva pana atunci. Aveam vreo 13 ani si eram singura acasa. Cand m-am dus la baie si am vazut sangele, sa stii ca nu m-am speriat prea tare. Cred ca mi-am zis ceva de genul: „asta era!” si…cam atat!

Nu stiu ce relatie ai tu cu mama ta. Sper ca este buna si ca sunteti apropiate. Sper ca va spuneti orice si ca relatia voastra este una bazata pe incredere reciproca.

Din acest punct de vedere, pot spune ca sunt norocoasa. Si atunci, cand eram adolescenta, si acum, pot vorbi cu mama aproape orice. Daca vrei sa stii ce atitudine sa iei si cum sa ii vorbesti mamei tale despre faptul ca ti-a venit mentruatia, am sa te ajut cu drag si sper ca ceea ce iti voi spune sa te ajute.

Fii deschisa si ai incredere in tine

Nu este usor sa vezi ca al tau corp se transforma si nici sa accepti asta. Sa mai si vorbesti despre asta, poate fi o adevarata provocare. Insa, cum tu esti curajoasa, ai sa stai de vorba cu mama ta despre faptul ca ai „devenit femeie”.

Cand consideri ca este momentul potrivit, deschide subiectul. Iti garantez ca mama o sa te asculte cu atentie si ca o sa te sustina. Si, mai presus de toate, te va incuraja si se va bucura ca are o mica domnisoara acasa. Mamele sunt foarte mandre atunci cand vine vorba de transformarile prin care trec copiii lor.

Asadar, sa nu iti faci griji ca atitudinea ei va fi negativa! Pentru ca nu va fi. Te va imbratisa si veti sarbatori impreuna evenimentul.

Lasa-i un bilet

In cazul in care iti este greu sa ii vorbesti, daca jena ta este prea mare sau pur si simplu nu te simti confortabil, cel mai bine este sa ii scrii despre faptul ca ti-a venit menstruatia. Descrie-i cum s-a intamplat, in ce moment, si cum te-ai simtit.

Mamele vor sa stie cat mai multe, mai ales atunci cand este vorba de o asemenea transformare fizica. Scrie-l si lasa-l undeva la vedere. Cu siguranta il va citi si apoi veti discuta despre ceea ce tu ai scris.

Comunica cu mama ta, chiar daca iti este greu

Vreau sa iti spun ca, oricat de greu iti este, ia-ti inima in dinti si vorbeste cu mama ta! Si asta, indiferent de situatia cu care te confrunti! Ca este vorba de menstruatie, de relatii sau scoala, fii deschisa si comunica!

Tine minte ca relatia cu mama este unica si ca nu vei mai avea alta asemenatoare in aceasta viata. Poate doar cu propriul copil! Asadar, fata draga, fii curajoasa si accepta provocarea de a fi femeie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.