Captivity sau tactici de a face campanie de marketing de film pe gratis

tactici-de-marketing

Publicul din Los Angeles si New York s-a revoltat in gura mare in momentul in care Dark si Lionsgate films au inceput campania de marketing pentru Captivity noua lor productie horror, in care Elisha Cuthbert joaca un rol dureros la propriu ( rapita, torturata si in final ucisa de un sadic).

Filmele horror cheap gen Hostel si Turistas nu au fost niciodata o afacere mai infloritoare, libertatea de expresie este respectata, adeptii stilului hardcore si horror stiind despre ce este vorba cind dau banii pe un bilet pentru a urmari filmele cu pricina.

Cind este insa vorba de o campanie de promovare cu postere care glorifica rapiri si torturi afisate in vazul lumii, opinia publica americana nu mai glumeste. Scandalul a ajuns pina sus la MPAA.

Unul dintre postere arata privirea ingrozita a bietei Elisha si o mina inmanusata acoperindu-i ferm gura cu titlul de fundal ABDUCTION (Rapire ). Intr-un altul un deget insingerat iese printre ochiurile unei plase de sirma cu fundalul CONFINEMENT (Sechestrare).

Tactici de de a Face Campanie

Al treilea poster este o masca de tifon care acopera o fata ingrozita si are evident titlul TORTURE (Tortura), iar un ultima , corpul unei femei zacind cu capul in jos ne lasa sa presupunem ca e vorba de un cadavru de unde si titlul TERMINATION (Extinctie).

Genul acesta de publicitate care obliga publicul sa ia pozitie si sa faca scandal e o tactica binecunoscuta. Dealtfel Dark si Lionsgate films au inceput sa retraga afisele, desi stiau inca inainte de inceputul campaniei care vor fi reactiile publice.

Ca producator de horror nu ai decit sa arunci pe piata publicitate inacceptabila , a astepti sa se plinga opinia publica ( asa toate revistele vor vorbi despre filmul care va iesi ), dupa care faci mea culpa in public si uite asa ai parte de publicitate gratis.

Ceea ce este surprinzator, MPAA acceptase in prealabil afisele cu pricina , desi refuzase acelasi gen de publicitate altor filme horror de gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.