Lucruri de facut dupa ce ai dat-o in bara urat

Prin urmare, ai dat-o in bara urat de tot. Acum, simti o senzatie de rusine, de vina si de furie indreptate inspre tine. Cu totii facem greseli, dar greselile foarte mari pot fi foarte dificil de depasit, in special atunci cand ai ranit o persoana de care chiar iti pasa cu adevarat. In loc sa intri intr-o stare de disperare si sa lasi acest moment prost sa te defineasca pe tine si viitorul tau, poti aplica aceste 5 strategii.

1.Asuma- ti responsabilitatea

Ai facut-o. Ai gresit si acum trebuie sa iti asumi responsabilitatea. Uneori, avem tendinta de a arunca vina pe altcineva sau pe un anumit lucru. Poate ca erai mai morocanos in acea zi, poate ca ai baut prea multe beri si ai luat niste decizii proaste, de exemplu. Poate ca chiar a fost asa in aceste situatii, dar adevarul este ca tot e vina ta. Poti renunta la orice scuza si sa accepti ca tu ai facut o mare greseala.

  1. Cere-ti scuze si indreapta situatia

Dupa ce ai dat-o urat in bara, o scuza ar putea sa nu fie indeajuns, dar este un inceput. Daca actiunile tale afecteaza si alti oameni, nu presupune ca nu iti mai poti cere scuze. Aceste cuvinte ar putea sa para fara nici un rost in functie de ceea ce s-a intamplat, dar, pe termen lung, aceste scuze conteaza foarte mult. Daca ai facut o greseala care te afecteaza doar pe tine, atunci poti sa iti ceri scuze fata de propria ta persoana. Intreaba-te: “Ce pot sa fac pentru ca sa indrept aceasta situatie ?”. Poti, de asemenea, aceasta intrebare si persoanei fate de care ai gresit. Mereu, dar mereu, sa iti ceri scuze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.