Informatii importante despre primul contact sexual

Primul contact sexual inseamna mai mult decat o experienta fizica. Este o bariera psihologica importanta atat pentru fete, cat si pentru baieti. Este practic trecerea de la o fata la o femeie si de la un baiat la un barbat, fiind vorba de o oarecare maturizare. Insa, pentru ca totul sa decurga asa cum trebuie, am pregatit pentru tine cateva recomandari prevind o prima experienta sexuala. Ramane la latitudinea ta, daca intentionezi sa le respecti.

Pasul nr. 1 – persoana potrivita

Nu conteaza ca esti fata sau baiat, important este sa ai parte de un contact sexual placut, cu o persoana de incredere, alaturi de care te simti bine. Si foarte important, sa fii atras/a de persoana respectiva. Si fizic, si psihic. Asa ca daca cumva lucrurile stau diferit, cel mai bine ar fi sa mai astepti.

2

  • sa crezi ca vei ramane pentru totdeauna cu persoana alaturi de care ti-ai inceput viata sexuala. Desigur, depinde foarte mult de momentul in care are loc primul contact sexuala. Insa, daca acest lucru se intampla in liceu, este posibil ca intre timp sa intalnesti alti oameni si sa vrei sa experimentezi alaturi de ei. In orice caz, ce trebuie tu sa te asiguri este ca experienta sexuala se va dovedi una cat mai placuta. Un fel de amintire pe care sa vrei sa o pastrezi, nu sa o arunci la gunoi.
  • Sa ai asteptari foarte mari. Ce-i drept, va fi o experienta noua si incitanta, pe care cu siguranta iti vei dori sa o repeti. Insa, lucrurile nu se intampla ca in filmele siropoase. Eventual, poti pregati o atmosfera mai romantica, luminozitatea fiind un aspect important in acest caz. Important este sa fii pe aceeasi lungime cu partenerul.
  • Sa faci asta doar pentru ca toata lumea din jurul tau o face.

Pasul nr. 2 – Protectia

Am ajuns la un aspect important: protectia. Si atat la primul contact sexual, cat si la urmatoarele, recomandam negresit folosirea prezervativului. Prezervativul este singurul care te scapa de grija bolilor cu transmitere sexuala, dar si de sarcinile nedorite. Si chiar daca iti cunosti foarte bine partenerul, chiar daca este vorba de o relatie de mult timp, folosirea prezervativului este un aspect deloc de neglijat.

Ce trebuie sa faci

  • Sa discuti cu partenerul in prealabil despre protectie. Chiar daca sa zicem ca va ia valul, important este sa aveti la indemana o cutie cu prezervative.
  • In cazul in care, partenerul masculin are alergie la latex, puteti alege varianta de a incerca prezervativele pentru femei sau de a folosi prezervative care sunt confectionate din ingrediente naturale.
  • Pentru a fi sigur/a ca protectia este deplina, se pot folosi si anticonceptionale. Acestea se pot combina perfect cu prezervativul.

Acum ca ai citit acest ghid, nu iti mai ramane decat sa pui in practica cele mentionate anterior: fara teama si fara emotii. Desigur, este firesc sa fii un pic incordat/a in ceea ce priveste contactul sexual, insa suntem siguri ca lucrurile vor decurge asa cum trebuie, mai ales daca folosesti protectia necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.